Yararlı

Önce / Sonra: Zamana uygun modern ve kentsel bir teras

Önce / Sonra: Zamana uygun modern ve kentsel bir teras


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

1994 yılından kalma bir Paris binasının birinci katında bulunan bu uzun L şeklindeki balkon, karakter ve tutarlılıktan yoksundu. Bu alanı geliştirmek, en iyi şekilde yararlanmak ve modaya uygun bir senografi isteyen sahiplerinin, kurucusu Thierry Halgand'dan Balcoon ekibi ve DPLG peyzaj mimarı Marie Michel'in talebini karşılamak. modern binalara özgü bu uzun ve dar yerin kısıtlamalarına uymaktan başka seçeneği yoktu. Amaç: bir yandan bir Japon bahçesi atmosferinde işlenmiş bir salon ve yemek alanı ve diğer yandan Fransız bahçesinin kodlarını içeren bir dinlenme köşesi ile bir iç-dış etki yaratarak bu terasın düzenlenmesi. Resimlerle keşif! alan: 31 m² bütçe: 29.000 Euro (mobilya hariç)

Modern binalara özgü bir teras


önce: En kuvvetli rüzgarlardan korunan, güney ve batıya bakan balkonların üst üste bindirildiği bu dar, kara ile çevrili terasta, sahipleri bölgeyi bitkilerle ele geçirmeye başlamıştı: fıstık, phormium, Japon akçaağaç, beyaz ortanca , abélia, céanothe, pieris, yasemin, eucherières, kızılcık ve photinia, rastgele ve düzensiz bir şekilde düzenlenmiştir. Bununla birlikte, bu konfigürasyon ve sahipler tarafından yapılan estetik seçimler, olağanüstü yönelimi ile bu ek odadan yararlanmayı mümkün kılmadı. Bitki bahçesinin, Bercy ve Albert Kahn'ın sevgilisi olan çift, renk istediler ve arkadaşlarını alabilecekleri ve rahatlayabilecekleri farklı atmosferleri hayal ettiler.

Bu salon ve yemek alanı için Japon atmosferi


sonra:Yerde, eski soluk fayanslar antrasit kompozit ahşap zemin kaplaması için takas edildi. Bugün mekana modern ve kentsel bir boyut kazandırıyor. Güneşli günlerden en iyi şekilde yararlanabilmek için doğu tarafındaki teras, Japon etkilerine sahip bir salon ve yemek alanına dönüştürülmüştür. Bunu yapmak için Balcoon ekibi, salon alanını yemek alanından izole etmeyi amaçlayan kayrakta Japon basamaklarıyla geçen bir "çakıl nehri" yaratmayı seçti. Aynı şekilde, su bitkileri olan bir gölet kuruldu. Sulamanın olmadığı, Marie Michel ve Thierry Halgand çok gizli bir otomatik sulama ağı hayal ettiler. Bugün, yemek alanı su geçirmez bir tuval örtü ile yüce bir metal pergola ile korunmaktadır. Bu, kendinizi hafif rüzgarlardan ideal bir şekilde korumanızı sağlar. Dekoratif tarafta, korkuluklara karşı tırmanma bitki motifleri, bir saniye fiberglas çubuk ve farklı boyutlarda kırmızı, beyaz ve siyah kaplar ile dekore edilmiş bir polietilen ekranlı ekran kuruldu. Bunlar alana Asya ve egzotik bir dokunuş getiriyor.

Budama sanatından esinlenen bir dinlenme alanı


sonra: Diğer tarafa, yatak odasının önüne yerleştirilen dinlenme köşesi şimdi Fransız bahçesinin kodlarını alıyor. Bitki atmosferi klasiktir ve bahçevan sanattan esinlenmiştir. Şimşir ve defne bir heykel biçiminde oyulmuştur, böylece manzaraya gerçek bir bakış açısı sunar. Beyaz, kırmızı ve siyah kapların düzenlenmesi, binaları süslediği kadar düzenler. Üç malzeme seçildi: antrasit gri elyaf çimentosu, zemin ve kırmızı-beyaz lake polietilen ile mükemmel bir şekilde karışan antrasit gri elyaf çimento ve mikro-püskürtülmüş paslanmaz çelik; modernliği geliştirir ve mekana netlik getirir. Geçenleri gizlemek için üç sütun saksı yerleştirildi. Ve gizliliği optimize etmek için çubuklar takıldı. Bunlar bugün cam bölme duvarlarını gizliyor.
Thierry Halgand ve Marie Michel, Balcoon



Yorumlar:

  1. Petiri

    Düşünceyi düşündüm ve sildim

  2. Cuartio

    daha dün bloguna abone oldum

  3. Cynrik

    Tavsiyen için teşekkür etmek için özel olarak foruma kaydoldum. Nasıl teşekkür edebilirim?



Bir mesaj yaz